AARDAPPELS
WIARD VISSER

Wiard woont in Rotterdam en bij boerderij de Buytenhof legt hij graag de verbinding met de stad. Ideaal, want zo zijn Wiard’s aardappelen en appelsap binnen no time bij ons in de keuken!

De Buytenhof wordt al vier generaties lang door dezelfde familie beheerd. Sinds 2004 heeft de boerderij ook een sociale functie, zo bieden ze onder anderen dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking of psychosociale problemen, hebben zij een pluktuin én is er een vergaderlocatie.

BLOEMKOLEN
BAS HUIJSER

Bloemkool! We eten het allemaal wel eens, maar weet je eigenlijk wel hoeveel moeite er zit in het telen van deze heerlijke groente? Dat een bloemkool van zichzelf niet wit is bijvoorbeeld?

Bas Huijser of Bloemkolen Bas hoe wij hem ook wel noemen teelt met heel veel liefde zo’n 1.000.000 bloemkolen per jaar, wij denken dat je dat kunt zien en proeven!

ROMAANSE SLA
DAVID LUIJENDIJK

Als je groenten eet die David heeft geteeld dan eet je verandering en een biodiverse toekomst. Het goede doen is voor veel boeren, tuinders en makers niet makkelijk, maar gelukkig lukt het ze uiteindelijk wel door hun sterke kernwaarden.

BOERENKOOL
FLOOR VISSER

“Als we s’ochtends rond een uur of zes de boerenkool oogsten ligt het een paar uur later al in de keuken van The Harvest”

Voor ons is het prachtig om met zulke vooruitstrevende boeren als Landzicht Biologisch te kunnen samenwerken.

 

QUINOA
JANNA DE GEUS

Door een tikkeltje eigenwijs te zijn laten ze bij Boer en Zus Quinoa zien dat quinoa helemaal geen 13.000 kilometer hoeft af te leggen, maar dat het ook kan met 30 kilometer. Door de manier waarop ze telen levert het zelfs winst op voor de biodiversiteit.