HET VERHAAL
VAN THE HARVEST

In een tijd waar het boerenbedrijf onder druk staat en lekker en gezond eten niet op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is, is The Harvest ontstaan om hier iets aan te doen. Wij kopen ieder seizoen de lekkerste en mooiste producten van boeren uit de buurt die we daar een eerlijke prijs voor betalen. Deze producten toveren wij om in heerlijke gerechtjes. Uiteindelijk kies je vier van deze gerechtjes in jouw ‘Harvest Bowl’.

Na in 2017 te zijn begonnen als cateringbedrijf heeft The Harvest, na een succesvolle crowdfundcampange, in 2018 de deuren geopend van een eerste restaurant. Ik zeg eerste omdat het onze ambitie is om onze gezonde, pure en seizoensgebonden ‘Harvest Bowls’ voor zoveel mogelijk groenteliefhebbers door heel Nederland verkrijgbaar te maken.

ONZE
WAARDEN

SEIZOENSPRODUCTEN

In onze keuken gebruiken wij zoveel mogelijk producten die verkrijgbaar zijn in het seizoen. Het voordeel voor iedereen is dat deze producten een betere smaak hebben en meer voedingswaarden bevatten.

DUURZAAM

Bij The Harvest streven wij ernaar om zo veel als mogelijk duurzaam te werken. Dit zie je vooral terug in het gebruik van 100% biologisch afbreekbare disposables en de liefde voor groenten.

VOEDZAAM

Eten moet de nodige energie en bouwstoffen bevatten. In onze filosofie betekent dit dat een maaltijd altijd de vier belangrijke voedingstoffen moet bevatten, te noemen: koolhydraten, eiwitten, gezonde vetten en vitaminen en mineralen.

GENIETEN

In ons drukke bestaan is het belangrijk dat je niet vergeet te genieten. Wist je dat gewoon even lachen automatisch zorgt voor een verbeterde stemming? Met ons eten proberen wij daar ons steentje aan bij te dragen.

“De oogst van de zomer was voedsel in de winter”

ONZE
MISSIE & VISIE

Onze Visie

Onze Visie

Men weet steeds beter wat eten met ons lichaam en de natuur om ons heen doet. Wij hebben dan ook het gevoel dat ons eetpatroon een duidelijkere structuur krijgt. Een deel granen, een kleiner portie vlees of een lekker alternatief en veel groenten met overal gezonde vetten door verwerkt. Door te kiezen voor deze heldere structuur denken wij mensen te kunnen helpen voedzaam en duurzaam te kunnen eten.

Nu zijn wij van start gegaan met het aanbieden van onze producten als bedrijfslunch en als catering voor op evenementen. Dit is super, maar hiernaast hebben wij ook de droom om onze maaltijden straks bij de mensen thuis te bezorgen via een mooi platform of zelf een zogenoemd fast casual restaurant te openen. Dit is toekomst muziek.. maar wat is er nu leuker dan dromen over wat er nog komen gaat?

Missie

Missie

In de moderne wereld waar iedereen met één muisklik zijn mening kan delen, is het wel eens lastig om de keuze te maken hoe je nou graag zou willen eten. Wij geloven niet in goed en fout, maar hebben wel het gevoel dat wij met onze filosofie op een goed pad zitten.

Een deel van de filosofie achter The Harvest is geïnspireerd op het Romeinse teken Jera. Dit teken staat voor de beloning voor juiste acties en geeft aan dat de keuzes die wij nu maken bepalend zijn voor de toekomst. Aan deze toekomst proberen wij een bijdrage te leveren door eten te serveren in harmonie met het land, lichaam en geest.

Missie

In de moderne wereld waar iedereen met één muisklik zijn mening kan delen, is het wel eens lastig om de keuze te maken hoe je graag zou willen eten. Wij geloven niet in goed en fout, maar hebben wel het gevoel dat wij met onze filosofie op een goed pad zitten.

Een deel van de filosofie achter The Harvest is geïnspireerd op het Romeinse teken Jera. Dit teken staat voor de beloning voor juiste acties en geeft aan dat de keuzes die wij nu maken bepalend zijn voor de toekomst. Aan deze toekomst proberen wij een bijdrage te leveren door eten te serveren in harmonie met het land, lichaam en geest.

Visie

Men weet steeds beter wat eten met ons lichaam doet en daarom hebben wij hebben het gevoel dat ons eetpatroon een steeds duidelijkere structuur krijgt. Een deel trage koolhydraten, veel groenten en een kleinere portie vlees of een plantaardige vervanger. Door te kiezen voor deze heldere structuur denken wij de keuze makkelijker te maken om gezond en voedzaam te eten.

Sinds 2018 hebben wij een restaurant in Rotterdam en sinds 2021 in Delft. Ons doel is om gezond, lokaal en seizoensgebonden ‘Harvest Bowls’ voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te maken.