HET ETEN
VAN THE HARVEST
In onze bowls krijgen lokale groenten de hoofdrol. Zo vinden we in iedere Harvest Bowl de balans tussen vitaminen, mineralen, trage koolhydraten, gezonde wetten en eiwitten.
Ieder seizoen kijken wij welke groenten en producten lokaal verkrijgbaar zijn. Op basis hiervan maken wij zeventien gerechtjes. Deze gerechtjes verdelen we onder in drie categorieën.
De Basis
Kies een gerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit trage koolhydraten. Denk aan geroosterde zoete aardappel (Johan van Beek, Zuidland) of Hoeksche quinoa (Boer & Zus).
De Groenteboer
Kies minimaal twee gerechten gemaakt van lokale groenten. Van gekarameliseerde pastinaak (Hans Rozendaal, Strijen) tot een frisse bietensalade (Peter van Erve, Goudswaard).
Vega of Vlees
Bij de laatste stap kies je een bron van eiwitten. Denk hierbij aan gemarineerde tempeh van BUMI, huisgemaakte groenteburgers of rundvlees van Hoeve Biesland.