HET ETEN
VAN THE HARVEST

Om je door de dag heen prettig en energiek te voelen geloven wij dat het goed is om alle voedingsstoffen te eten in een goede verhouding. Dit betekent dat onze maaltijden altijd eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en vitaminen en mineralen bevatten.

Ieder seizoen kijken wij welke groenten en producten lokaal verkrijgbaar zijn. Op basis hiervan maken wij zeventien gerechtjes. Deze gerechtjes verdelen we onder in drie categorieën.

De Basis

Kies een gerecht dat hoofdzakelijk bestaat uit trage koolhydraten. Denk aan geroosterde aardappeltjes, of een quinoasalade gemaakt van quinoa uit de Hoeksche Waard.

De Groenteboer

Kies minimaal twee gerechten gemaakt van lokale en seizoensgebonden groenten.

Vega of Vlees

Bij de laatste stap kies je voor een veganistische, vegetarische of dierlijke bron van eiwit. Denk hierbij aan: gemarineerde tempeh, huisgemaakte groenteburgers of kippendijtjes.

“In het nu ligt de wijsheid voor de toekomst”

DE
HARVEST BOWLS

ZOVEEL MOGELIJK
GROENTEN

In onze bowls krijgen groenten de hoofdrol. Groenten leveren veel vitaminen en mineralen die enorm belangrijk zijn voor het lichaam. Vitaminen en mineralen worden ook wel de olie van het lichaam genoemd.

TRAGE KOOLHYDRATEN

Dit zijn koolhydraten die langzaam worden afgebroken door het lichaam en zorgen voor energie. Trage koolhydraten zijn brandstof voor de spieren en laten de hersenen goed functioneren.

GEZONDE
VETTEN

Gezonde vetten zijn de bouwstenen van onze hersenen en beschermen het lichaam tegen bacteriën. Daarnaast helpen gezonde vetten bij de opname van vitaminen en mineralen en het verteren van eiwit.

ONS IDEE
OVER EIWITTEN

Het lichaam heeft eiwitten nodig om essentiële aminozuren binnen te krijgen. De verwerking van eiwit in het lichaam duurt relatief lang, hierdoor houd je lang een voldaan gevoel. Probeer veel plantaardige eiwitten te eten en eet dierlijke eiwitten met mate.

ALLES IN COMBINATIE

De verschillende ingrediënten van onze maaltijden vullen elkaar aan en zorgen ervoor dat de energie langzaam wordt afgegeven aan het lichaam. Op die manier leveren de maaltijden een bijdrage aan hoe jij je door de dag heen voelt.